Fiskekläder för barn

Det finns ingen åldersgräns för att uppskatta en god fisketur. Stor som liten kan delta i denna aktivitet. När det gäller fiskekläder till barn så påminner de om kläder för vuxna men det finns ofta små detaljer som skiljer och ofta handlar det om säkerheten. Kläderna är viktiga för fisket även om ni inte behöver köpa den dyraste utrustningen. Istället handlar det om att vara rätt klädd med plagg som tål väta och tuffa tag. Det är även viktigt att klä sig efter säsong, fiskeglädjen avtar annars ganska snabbt med kalla och blöta kläder.

Bra fiskekläder för barn

Vad som är lämplig för barn att fiska i beror på årstiden. Generellt sett så går det bra att fiska i vanliga kläder om det bara sker någon gång. Däremot är fiskebyxor för barn att rekommendera för dem som fiskar ofta. Precis som för vuxna är de vattenresistenta och tillverkade i material som är slitstarka. De är ofta förstärkta i stuss och på knäna för att barnet ska kunna sitta ner eller stå på knä.

Förutom ett par byxor är det viktigt att barnet har bra skor. Gummistövlar fungerar utmärkt på sommaren men tänk på att de ofta har hala sulor. Välj gärna ett bra par som har grovt räfflat mönster och ger ett bra grepp på hala stenar. För dem som gillar vinterfiske är det ett par ordentligt fodrade kängor som gäller, gärna i Gore-Tex eller liknande material. Kläderna ska vara varma, skyddande och samtidigt lätta att röra sig i.

Glöm inte flytvästen

Det absolut viktigaste plagget är givetvis flytvästen. För många är det självklart att ha en flytväst i båten men glömmer bort den på land men det går snabbt att trilla i vattnet även från strandkanten eller bryggan. Ett barn som plötsligt ramlar i vattnet kan bli desorienterad och simma åt motsatt håll än ytan. Använd därför alltid flytväst även om barnet är simkunnig och ni fiskar från land eller en brygga.

En bra flytväst för barn bör ha krage, en liten men ack så viktigt detalj. Kragen gör att barnets huvud hålls över ytan på ett säkert sätt. De bör även vara utrustade med visselpipa och remmar så att den sitter fast ordentligt. Glöm inte heller att kontrollera flytvästens viktgräns så att den passar till barnet. Använd aldrig en väst med mer eller mindre flytkraft än inom barnets vikt. I en för stor flytväst så kan barnet trilla ut och i en för liten sjunker barnet.

Barn som fiskar från land

Bra utrustning för barn

Att fiska ska vara roligt så det gäller att rensa bort irritationsmomenten. Sommarkvällar är ljuvliga men tyvärr finns det mycket knott och mygg så en hatt med myggnät eller ordentligt med myggmedel är ett måste. Sedan väljer många att köpa billigare utrustning till barn, gör inte det! Det finns fiskelinor som inte trasslar in sig och som gör det betydligt roligare. Sedan finns det givetvis specialanpassad utrustning för barn som är riktigt bra. Det behöver absolut inte kosta mycket men köp bra prylar.